نشريه اينترنتي جنبش سوسياليستي
نشريه سازمان سوسياليست هاي ايران ـ سوسياليست هاي طرفدار راه مصدق

www.ois-iran.com
socialistha@ois-iran.com

 

انتقاد تند و تيز لاريجاني از سران جهان در مونيخ

به نقل از سايت تابناک

در بمباران‌هاي وحشيانه اسرائيل عليه كودكان، آقاي پرز در داووس اعلام نمود؛ ما پيشتر به خانه‌ها تلفن مي‌زديم كه مي‌خواهيم حمله كنيم! كسي اين حرف‌ها را باور مي‌كند؟ لابد اين كودك در منزل نبود كه صداي آقاي پرز را بشنود! اما در مقابل اين اقدامات ضد حقوق انسان موضعي گرفته نشد.

كد خبر: ۳۵۸۶۷

تاريخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۹ بهمن ۱۳۸۷

 

روز گذشته، در حالي کنفرانس امنيتي مونيخ آغاز شد که بنا بر پيش‌بيني‌هاي قبلي، ايران محور اين نشست در روز نخست کاري خود بود.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، محوريت ايران براي اين اجلاس در اظهارات «اشتان ماير»، وزير خارجه آلمان ـ که به عنوان سخنران افتتاحيه اين نشست ـ نيز مشخص بود.

«فرانک والتر اشتاين ماير» وزير امور خارجه آلمان در سخنان افتتاحيه چهل و پنجمين کنفرانس امنيتي مونيخ گفت: ما نمي‌خواهيم حق استفاده مسالمت‌آميز انرژي اتمي را از ايران بگيريم.

اشتاين ماير که بعدازظهر جمعه در حضور بيش از چهارصد نفر از سران، شخصيت‌ها و سياستمداران بين‌المللي پيرامون خلع سلاح و کنترل تسليحاتي سخن مي‌گفت، افزود: ما هم‌اکنون بايد به گسترش سلاح‌هاي اتمي از جمله به موضوع ايران نيز توجه کنيم.

وزير امور خارجه آلمان گفت: هدف اين نيست که حق کشوري را براي استفاده مسالمت‌آميز از انرژي هسته‌اي بگيريم، بلکه هدف، جلوگيري از انجام يک برنامه نظامي در پوشش استفاده مسالمت‌آميز از انرژي اتمي است.

موفقيت لاريجاني در مونيخ
پس از گذشت دو سال از سخنراني تأثيرگذار لاريجاني در کنفرانس امنيتي مونيخ، بار ديگر، جمعه شب سخنراني مهم لاريجاني، قدرت ديپلماسي ايران و بهره‌گيري موفق از عرصه اين رخداد بين‌‌المللي را به نمايش گذارد.

حضور شخصيت‌هايي همچون لاريجاني و «جو بايدن» معاون اول اوباما در اين نشست، انتظار ايراد سخنان مهم و تأثيرگذار را در اذهان كارشناسان پديد آورده بود.

لاريجاني که تنها سخنران مهم روز افتتاحيه بود در ابتدا گفت: همه شما مي‌دانيد که آمريکا تنها کشوري است که از سلاح هسته‌اي در هيروشيما و ناکازاکي ژاپن استفاده کرد و همچنين در سال‌هاي اخير با موضوع هسته‌اي اسرائيل غاصب مشکلي ندارد؛ حال چگونه مي‌شود خلع سلاح کشورها را از زبان آمريکا باور کرد؟

وي افزود: آمريکا کشورهايي را که آزمايش هسته‌اي انجام دادند، تحريم نکرد؛ دولت هند سلاح هسته‌اي خود را آزمايش کرد، اما آمريکا نه تنها اين کشور را تحريم نکرد، بلکه بيشترين قراردادها را با آن بست.
 

لاريجاني سپس با اشاره به حمايت غرب از حمله عراق به ايران، حمايت از اسرائيل در تهاجماتش به مردم فلسطين و عمليات‌هايي عليه مردم عراق و افغانستان ـ که هر کدام تلفات بسياري به همراه داشت ـ افزود: تنها کشور ما 250 هزار شهيد در دفاع مقدس داد.

لاريجاني پرسيد: امروز با همه اين دخالت‌ها، آيا امنيت منطقه بهتر شده است؟ آيا تروريسم کاهش يافت؟ توليد مواد مخدر در افغانستان کاهش يافت؟ اين در حالي است که رهبران تروريست‌ها هنوز بر سر جايشان هستند؛ پس کدام هدف محقق شده است؟

وي آنگاه با ارايه نگاهي مثبت به اقدام اخير اوباما و با اشاره به اين‌که رئيس‌جمهور جديد آمريکا با فرستادن نماينده‌اش به خاورميانه اعلام کرده: «او را براي شنيدن حرف‌ها اعزام کردم نه دستور دادن» گفت: اين رويکرد، نشانه اوليه مثبتي است که نادرست بودن استراتژي گذشته را نشان مي‌دهد؛ بايد مشخصات فرهنگي مناطق و مصايب آنها را دقيق‌تر ديد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي، سپس ده مورد از بلاهايي را که دخالت‌هاي حاکمان پيشين آمريکا بر سر مردم ايران آورده‌اند را شمرده و پرسيد حال توقع داريد با تغيير ادبيات و ژست مصاحبه‌اي، اين آلام رفع شود؟ يا روش آن پذيرش اشتباهات و يک تغيير استراتژيک است؟

او با اشاره به اين‌که ديگر شرايط يکجانبه‌گرايي پايان يافته و بيداري ملل اسلامي را نمي‌توان انکار کرد، افزود: امروز نيازمند يک تئوري معقول، عادلانه و واقع‌گرايانه هستيم.
دوستان بدانيد كه سلطه‌طلبي و تروريسم، دو روي يك سكه هستند و استراتژي برخورد با تروريسم اشتباه بوده است.
مگر مي‌توان پذيرفت كه كسي دويست كلاهك هسته‌اي همراه با موشك‌ها و هواپيماهاي پيشرفته در اختيار اسرائيل با جمعيت دو ـ سه ميليوني قرار دهد و به بيش از 5 / 1 ميليارد مسلمان بگويد، حق نداريد دانش هسته‌اي براي توليد برق و ديگر مصارف صلح‌آميز داشته باشيد؟ مگر كسي مي‌پذيرد كه پنج ميليون مسلمان فلسطيني از وطنشان بيرون و آواره جهان شوند و كساني را از ديگر نقاط جهان جمع كرده و در سرزمين فلسطين اسكان دهند؟

وي همچنين اظهار داشت: با تهمت تروريست خواندن حماس هم واقعيت را نمي‌توان تغيير داد. حماس با رأي مردم و با نظارت ناظران بين‌المللي در انتخابات پيروز، اما با رفتار غيرعقلاني برخي از كشورهاي غربي مواجه شد؛ آنها حتي در برابر دستگيري رئيس مجلس و تعدادي از نمايندگان دولت فلسطين سكوت كردند.

رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: ايران نه سلاح اتمي را در دكترين دفاع خود دارد و نه در پي به دست آوردن آن است. ما از زندگي زير سايه سلاح‌هاي كشتار جمعي بيزاريم، چه هنوز با نتايج اين سلاح‌ها در مصدومان شيميايي جنگ صدام پس از بيست سال مواجه هستيم كه غالباً كشورهاي غربي به صدام داده مي‌شد. من با صراحت اعلام مي‌كنم ايران ساخت و استفاده از هرگونه سلاح هسته‌اي را مخالف آيين اسلام مي‌داند.

لاريجاني گفت: در مذاكرات هسته‌اي چندين بار اعلام كرديم كه ايران براي رفع نگراني ادعايي، آمادگي دارد فعاليت‌هاي هسته‌اي خود را در درون كنسرسيومي با مشاركت ساير كشورها سامان دهد. اگر كشوري دنبال سلاح باشد نه چنين پيشنهادهايي را مطرح مي‌كند و نه NPT را مي‌پذيرد؛ آن‌گونه كه اسرائيل عمل كرده و اتفاقاً رفتار دوگانه غرب در اين زمينه بدبيني را دامن زده است.

وي افزود: در بمباران‌هاي وحشيانه اسرائيل عليه كودكان، آقاي پرز در داووس اعلام نمود؛ ما پيشتر به خانه‌ها تلفن مي‌زديم كه مي‌خواهيم حمله كنيم! كسي اين حرف‌ها را باور مي‌كند؟ لابد اين كودك در منزل نبود كه صداي آقاي پرز را بشنود! اما در مقابل اين اقدامات ضد حقوق انسان موضعي گرفته نشد.

لاريجاني اظهار داشت: سياست چماق و هويج منسوخ بوده و هست و هيچ كس توجهي بدان ندارد و از اساس نظريه‌اي غير عاقلانه بوده و ادامه چنين روشي، گام زدن در راه نادرست است.

رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: آمريكا در سال‌هاي گذشته، پل‌هاي زيادي را تخريب كرده است كه مسئولان جديد كاخ سفيد مي‌توانند آنها را بازسازي كنند، اما ساخت پل‌هاي جديد، نيازمند استراتژي نوين و عملگرا مبتني بر احترام متقابل و رفتار عادلانه است، نه سخنان تكراري چماق و هويج گذشته!