نشريه اينترنتي جنبش سوسياليستي
نشريه سازمان سوسياليست هاي ايران ـ سوسياليست هاي طرفدار راه مصدق

www.ois-iran.com
socialistha@ois-iran.com

شنبه 24 ژانويه 2009 - 05 بهمن 1387  ـ  به نقل از سايت بی بی سی

 

بالا گرفتن اعتراض ها به بی بی سی برای عدم پخش آگهی کمک به غزه

در برابر یکی از ساختمان های اصلی بی بی سی تجمعی در لندن در اعتراض به خودداری این شبکه از پخش آگهی سازمان های خیریه برای غزه برپا شده است.

تونی بن، سیاستمدار کهنه کار بریتانیایی که در این تجمع اعتراضی شرکت داشته اقدام بی بی سی را محکوم کرده کرده است. آقای بن قرار است در یک تجمع حمایت از فلسطینی ها نیز حضور یابد و گفته شده که او در سخنانش خواهد گفت که این اقدام بی بی سی "خیانت" به تعهداتش است.

کمیته کمک های اضطراری بریتانیا که متشکل از چندین سازمان و گروه خیریه است، خواستار پخش آگهی درخواست کمک به مردم نوار غزه از طریق شبکه های رادیو تلویزیونی این کشور شده اما با اینکه پخش درخواست کمک سازمانهای خیریه از شبکه های تجاری و بی بی سی تاکنون بدون مانع انجام گرفته، اما این بار بی بی سی از پخش درخواست سازمانهای خیریه خودداری کرده است.

گزارش سودابه جوادی - برنامه جام جهان نما

دولت بریتانیا از شبکه های تلویزیونی این کشور منجمله بی بی سی خواسته است که در تصمیم خود درمورد عدم پخش آگهی درخواست سازمانهای خیریه برای کمک به مردم غزه تجدید نظر کند.

کانال چهار تلویزیون بریتانیا و شبکه "آی تی وی" که پیشتر گفته بودند این آگهی را پخش نمی کنند، در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و گفته اند که آگهی مربوط به کمک به مردم غزه را پخش خواهند کرد.

بی بی سی می گوید که پخش این درخواست مغایر با تعهد به حفظ بی طرفی است. دولت بریتانیا از این تصمیم بی بی سی انتقاد کرده و گفته مردم بریتانیا تقاوت میان حمایت از کمک های انساندوستانه و بی طرفی در یک بحران را می فهمند.

داگلاس آلکساندر، وزیر توسعه بین المللی بریتانیا در این مورد گفته که برای مردم بریتانیا این حساسیت پیش خواهد آمد که درد و رنج مردم غزه مانند بحران های دیگر جدی گرفته نشده است.

بی بی سی در بیانیه خود گفته است: "بی بی سی به همراه سایر شبکه های تجاری تصمیم گرفته است که از پخش درخواست کمیته کمکهای اضطراری برای کمک به مردم غزه خودداری کند."

بی بی سی دلیل این اقدام خود را وجود ابهامات در مورد رساندن این کمک ها اعلام کرده و گفته با توجه به ادامه گزارشهای خبری در باره نوار غزه نمی خواهد که اعتماد مردم به این رسانه را در مورد بی طرفی به خطر بیاندازد.

این در حالی است که براندن گورملی، رئیس کمیته کمکهای اضطراری به بی بی سی گفت که در مواقع اضطراری و پس از وقوع فاجعه، پخش آگهی های درخواست کمک از طریق رادیو و تلویزیون که معمولا چند دقیقه ای بیشتر طول نمی کشد تاثیر زیادی برای جلب کمک مردم دارد چرا که آنها تصاویر و فیلمهای وقایع فاجعه بار را دیده اند و تحت تاثیر قرار گرفته اند. آقای گروملی افزود که فعالیت سازمانهای خیریه سیاسی نیست بلکه اساس آن برآوردن نیازهای انسانی است.

او گفته است: "ما فکر می کنیم که با داشتن کارشناسان و کارکنانی در نوارغزه می دانیم که چگونه باید به مردم کمک کنیم و به همین دلیل می خواهیم پیام کمک خود را به گوش مردم برسانیم و بگوئیم که می توانیم در این مورد برای مردم کاری انجام دهیم و برای همین به هیچ وجه با نظر بی بی سی موافق نیستیم."

http://www.bbc.co.uk/persian/world/2009/01/090124_an_gaza_bbc.shtml