نشريه اينترنتي جنبش سوسياليستي
نشريه سازمان سوسياليست هاي ايران ـ سوسياليست هاي طرفدار راه مصدق

www.ois-iran.com
socialistha@ois-iran.com

 

اطلاعيه در مورد جلوگیری از برگزاري مراسم يادبود مهندس مهدي بازرگان

 

بنام خدا

 

درچهاردهمین سالروز درگذشت زنده‌ياد مرحوم مهندس مهدي بازرگان طبق معمول سالهاي گذشته تدارک برگزاري مراسم يادبود در روز پنجشنبه سوم بهمن 1387 در حسينيه ارشاد را ديده بوديم .

مطابق عرف و رسوم ايراني و اسلامي در سالگرد درگذشت بزرگان هر قوم و طايفه رسم بر اينست که بازماندگان و علاقمندان مراسمي در تجليل و يادآوري سجايا و ارزشهاي درگذشته برپا دارند. برپايي چنين آيين‌هايي تلاشي است براي بيان اينکه با از ميان رفتن هر شخصيت، ارزشهاي والاي انساني از ميان نرفته و زندگان پاسدار ارزشهاي درگذشتگان خود هستند.

پيشينه روشن، تلاش پيگير و استواري در راه و پيمودن عرصه‌هاي علمي، سياسي و ديني، و دفاع او از ارزشهاي انساني، مهندس بازرگان را بعنوان يک ايراني ميهن‌دوست و يک مسلمان باورمند و بصورت يکي از انسانهاي اسوه معاصر ايران قرار داده است. بدين‌رو بزرگداشت او تنها در چارچوب خانواده و يا دوستان آن مرحوم، مطرح نيست بلکه وامداران معنوي او در سراسر ايران مشتاق و مشوق چنين بزرگداشت و مراسمي هستند.

براي برگزاري مراسم قبلاً با مديريت حسينيه ارشاد در تاريخ 16/10/87 هماهنگي لازم بعمل آمد و نامه درخواست تحويل گرديد و موضوع از طرف خانواده طي نامه‌اي با ذکر اسامي سخنرانان در تاريخ 23/10/87 به اطلاع فرمانداري تهران رسيد. به دنبال آن خبر برگزاري مراسم از يک هفته قبل در رسانه‌ها منعکس گرديد.

متأسفانه چند ساعت قبل از برگزاري مراسم، از طرف مديريت حسينه ارشاد مطلع شديم که بنا به دستور
مقامات انتظامي از برگزاري مراسم جلوگيري شده است. تلاش براي مذاکره با مسئولين ذيربط به نتيجه نرسيد و
نيروي انتظامي با محاصره حسينيه ارشاد و خيابانهاي اطراف، مراجعين را متفرق و از برگزاري مراسم ممانعت نمود.

حال اين پرسش از سياستگزاران دولت نهم مطرح است که برگزاري مراسم بزرگداشت
مرحوم مهندس بازرگان چگونه مي‌تواند براي امنيت ملي مشکل‌زا باشد ؟ آيا جمع شدن قريب چندصد نفر بصورت علني در يک مکان و شنيدن سخنراني و بازگشت آرام به خانه، مي‌تواند اقدامي برخلاف امنيت کشور تعبير شود؟

با توجه به اينکه در چهارده سال گذشته برگزاري اين مراسم با کوچکترين درگيري و يا خشونت و يا تهديد امنيت کشور همراه نبوده، آيا تصميم عدم برگزاري به معني بوجود آمدن وضعيت جديد است که حتي مجلس آرام تذکر مرحوم مهندس بازرگان باعث اخلال در آن مي‌شود؟ در صورت قبول چنين فرضي چه کسي و چه سياستهايي مسبب بوجود آمدن اين وضعيت جديد براي کشور است؟ در اين صورت آيا جز دولت نهم کس ديگري را مي‌توان مسئول بوجود آمدن چنين حالتي ناميد؟

جاي شگفتي و تأسف است، دولتي که خود را وارث انقلاب مي‌داند، در برگزاري مراسم يادبود يکي از
شخصيتهاي اصلي و تأثيرگذار انقلاب نه تنها اقدامي نمي‌کند، بلکه هنگامي که خانواده و ياران و همفكران او با حداقل امکانات براي چنين مراسمي اقدام مي‌کنند، مخالفت مي‌نمايد و حتي برگزاري مجلس يادبودي را هم بر نمي‌تابد.

چنين رفتاري در تاريخ بلند اين کهن مرز و بوم چگونه توجيه مي‌شود و کارنامه دولت در اين برگ از تاريخ چگونه نوشته خواهد شد؟

ما به تصميم جلوگيري از مراسم مهندس بازرگان اعتراض مي‌نماييم و اين اقدام را خلاف حداقل
حقوق شهروندي مي‌دانيم و از شرايط حاکم بر کشور که در آن برگزاري مجلس يادبود حتي براي شخصيتي چون مهندس بازرگان ناممکن است به خداوند مهربان و بخشنده پناه مي‌بريم، و بدين وسيله از علاقمندان و دوستداران مرحوم مهندس بازرگان و مراجعين به حسينيه ارشاد بدليل عدم امکان براي برگزاري مراسم يادبود پوزش مي‌خواهيم.

 

ستاد برگزاري مراسم يادبود مهندس مهدي بازرگان

 3/11/87