نشريه اينترنتي جنبش سوسياليستي
نشريه سازمان سوسياليست هاي ايران ـ سوسياليست هاي طرفدار راه مصدق

www.ois-iran.com
socialistha@ois-iran.com

 شنبه 10 ژانويه 2009 - 21 دی 1387

به نقل از سايت بی بی سی

تلاش تازه مصر برای برقراری آتش بس در غزه

شهر غزه برای سیزدهمین شب متوالی از گزند حملات هوایی اسرائیل دور نماند

در شرایطی که خشونت ها میان نیروهای اسرائیلی و پیکارجویان حماس ادامه دارد، مقام های ارشد فلسطینی برای گفتگو درباره چگونگی پایان دادن به مناقشه غزه به مصر سفر کرده اند.

هر دو طرف درگیر در مناقشه کماکان توجهی به قطعنامه سازمان ملل متحد برای آتش بس فوری ندارند؛ در طی شب اسرائیل نقاطی جدید در غزه را بمباران کرد و پرتاب راکت از سوی حماس در طی روز جمعه 9 ژانویه ادامه یافت.

ارتش اسرائیل اعلام کرده هواپیماهای آن تجهیزات و مناطقی را که برای پرتاب راکت مورد استفاده قرار می گیرد و تونل هایی را که از آن سلاح به داخل غزه قاچاق می شود هدف قرار داده اند.

همچنین گزارش شده نیروهای زمینی اسرائیل هم به حاشیه شهر غزه نزدیک تر شده اند، هر چند هنوز به نواحی به شدت متراکم و پر جمعیت این شهر نرسیده اند.

گزارشی از پرتاب راکت های فلسطینی به سمت مناطق اسرائیلی در طی شب منتشر نشد اما در صبح شنبه چند موشک شلیک شده که همگی به نواحی غیرمسکونی اصابت کرده اند.

مذاکره به موازات جنگ

در شرایطی که هر دو طرف درخواست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای آتش بس فوری را نادیده گرفته اند، دیپلمات ها منتظر مشاهده هر گونه پیشرفت در مذاکرات مصر هستند.

قرار است محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی با حسنی مبارک رئیس جمهور مصر دیدار کند.

آقای عباس از طرح مشترک مصر و فرانسه برای پایان دادن به خشونت ها و رسیدگی به عوامل ریشه ای آن استقبال کرده است.

اما او که ریاست جنبش سکولار فتح (رقیب حماس) را بعهده دارد کنترل غزه را در اختیار ندارد و مگدی عبدالهادی، تحلیلگر مسائل جهان عرب می گوید تاثیر تصمیم ها و اعمال او بر روند این درگیری خشونت بار زیاد نیست.

حماس نیز که پس از پیروزی در انتخابات ماه ژوئن سال 2007 بطور رسمی و قانونی کنترل غزه را در دست گرفت، نمایندگانی را به قاهره فرستاده است، اما این نمایندگان خواستار تشریح جزئیات بیشتری از طرح فرانسه و مصر شده اند و یک سخنگوی حماس گفت این گروه هر طرحی را که در آن محدودیت های اعمال شده از سوی اسرائیل بر روی گذرگاه های خروجی نوار غزه رفع نشود رد خواهد کرد.
 

نمایندگانی نیز از غزه و سوریه در گفتگوها شرکت دارند، اما برنامه زمانی دقیق این گفتگوها هنوز مشخص نیست.

آتش بس اخیر میان حماس و اسرائیل با میانجی گری مصر به دست امد اما گزارشگر بی بی سی می گوید این مناقشه روابط نه چندان ساده حماس و مقام های مصری را پیچیده تر ساخته است.

دیپلماسی آمریکایی

کاندولیزا رایس

گزارش ها از ایالات متحده آمریکا حاکی از آن است که در جریان رای گیری روز پنجشنبه هشتم ژانویه در شورای امنیت سازمان ملل متحد بر سر قطعنامه جدید این نهاد، کاخ سفید مانع دادن رای مثبت از سوی کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا شد.

خانم رایس، نماینده آمریکا در جلسه رای گیری، هر چند در مذاکرات بر سر پیش نویس نهایی قطعنامه شرکت داشت اما در نهایت از دادن رای امتناع کرد.

پس از رای گیری که به تصویب قطعنامه منجر شد، خانم رایس گفت دولت آمریکا از متن قطعنامه حمایت می کند اما مایل بود ببیند تلاش مصر برای میانجی گری به کجا خواهد رسید.

بر اساس گزارش ها جورج بوش پس از تماس تلفنی اهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل در تصمیم وزیر خارجه آمریکا برای رای دادن مداخله کرد.

دو هفته خونریزی

از زمانی که اسرائیل حملات خود به غزه را با هدف پایان دادن به پرتاب راکت از سوی پیکارجویان حماس آغاز کرد دو هفته می گذرد.

مسئولان امور پزشکی و درمانی در غزه می گویند از روز آغاز حملات اسرائیل (27 دسامبر 2008) 800 فلسطینی در جریان این حملات کشته شده اند.

به گفته ارتش اسرائیل هم که یک هفته قبل حملات زمینی خود را آغاز کرد، شمار کشته شدگان اسرائیلی هم تا پایان روز پنجشنبه هشتم ژانویه 13 نفر بوده است.

سازمان های امداد اعلام کرده اند 1.5 میلیون نفر ساکن غزه نیاز فوری به کمک های غذایی و پزشکی دارند.

آژانس کار و امداد سازمان ملل متحد هم اعلام کرده است به محض آنکه تضمین امنیتی از نیروهای اسرائیلی دریافت کند به فعالیت های خود در غزه ادامه خواهد داد.

این مسئله پس از آن اظهار شد که کشته شدن یکی از کارمندان این سازمان در روز پنجشنبه گذشته توسط آتش اسرائیلی به اعلام تعلیق کلیه فعالیت های آژانس کار و امداد سازمان ملل متحد منجر شد.