نشريه اينترنتي جنبش سوسياليستي
نشريه سازمان سوسياليست هاي ايران ـ سوسياليست هاي طرفدار راه مصدق

www.ois-iran.com
socialistha@ois-iran.com

 
چهاردهمين روز جنايات صهيونيست‌ها درغزه*
رايزني‌هاي ديپلماتيك بي‌نتيجه
افزايش شمار شهدا و زخمي‌ها به حدود 4000 تن
درخواست شوراي امنيت براي آتش‌بس فوري در غزه

سرويس: بين‌الملل - فلسـطيـن
1387/10/20
01-09-2009
15:03:59
8710-11163: كد خبر

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بين‌الملل - فلسـطيـن
 

 

با گذشت 14 روز از آغاز تهاجم هوايي رژيم صهيونيستي به نوار غزه و گسترش دامنه‌ي آن به حملات دريايي و زميني، هيچيك از رايزني‌ها و تلاش‌هاي بين‌المللي براي توقف حملات اين رژيم تاكنون نتيجه نداده است و شمار شهدا و زخمي‌ها هم‌چنان روبه افزايش است. تاكنون حدود 4000 تن در اين 14 روز شهيد و زخمي شده‌اند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،‌ اگرچه شوراي امنيت سازمان ملل سرانجام پس از چندين دور نشست بي‌نتيجه، پنجشنبه شب و به رغم راي ممتنع آمريكا با صدور قطعنامه‌ي 1860 خواستار آتش‌بس فوري در نوار غزه شد؛ اما رژيم صهيونيستي با ناديده ‌گرفتن اين قطعنامه امروز (جمعه) به حملاتش شدت بخشيد.

حماس و جهاد اسلامي اعلام كردند كه درمورد اين قطعنامه با آنها  مشورت نشده و نيز اين قطعنامه بري رژيم صهيونيستي الزام آور نيست.

ساعاتي پس از صدور قطعنامه‌، در حملات رژيم صهيونيستي به مناطق مختلف غزه از صبح امروز دست كم 25 فلسطيني شهيد شدند كه تعدادي از آنها زن و كودك بودند.

در حمله‌ي توپخانه‌يي رژيم صهيونيستي به منزل يك فلسطيني در بيت لاهيا واقع در شمال غزه دو زن و يك كودك به شهادت رسيدند.

اين در حالي‌ است كه آمار شهداي غزه طي چهاردهمين روز حمله‌ي ددمنشانه رژيم صهيونيستي به اين منطقه به 783 تن رسيده است و تا كنون دست كم 3200 تن ديگر نيز در جريان اين حملات زخمي شدند.

تجاوزگري‌هاي رژيم صهيونيستي تنها به منطقه‌ي نوار غزه محدود نيست و اشغالگران صهيونيست امروز با بستن كامل كرانه باختري تدابير امنيتي شديدي را در بيت‌المقدس همزمان با برگزاري نماز جمعه در اين شهر اتخاذ كردند.

وخامت اوضاع انساني در غزه

در اين ميان،‌ براساس آ‌مار مقامات غزه، در حملات رژيم صهيونيستي به نوار غزه از هر سه فرد كشته شده، يك نفر كودك است.

در حدود 257 كودك تاكنون در ميان 760 تني هستند كه تا روز چهاردهم حملات به شهادت رسيده‌اند.

همچنين بر اساس آمار وزارت سلامت و بهداشت غزه، 1080 تن از 3100 زخمي نيز كودك هستند.

سازمان بهداشت جهاني نيز اعلام كرد كه خدمات بهداشتي غزه با مشكل همراه است،‌ زيرا بيماستان‌ها از زخمي‌ها انباشته شده و امدادرسانان بسيار خسته شده‌اند.

سازمان ملل امروز (جمعه) به نقل از شاهدان خبر داد كه نيروهاي اسراييل 110 فلسطيني را به داخل خانه‌اي برده و از 24 ساعت بعد به طور مكرر آن را بمباران كردند كه در آن حدود 30 تن جان باختند.

اين سازمان در بيانيه‌اي گفته است: بر اساس شهادت چندين تن، نيروهاي پياده نظام اسراييلي تقريبا 110 فلسطيني را در چهارم ژانويه به داخل يك خانه در محله‌ي زيتون برده و به آنها هشدار دادند كه در خانه بمانند. نيمي از اين افراد كودك بودند. 24 ساعت بعد نيروهاي اسراييلي به طورم مكرر اين خانه را بمباران كردند كه در پي آن تقريبا 30 تن جان باختند.

دفتر هماهنگي امور انسان دوستانه‌ي سازمان ملل متحد (OCHA) اين اقدام را يكي از بدترين حوادث از زمان آغاز عمليات توسط نيروهاي اسراييلي خواند.

يك سخنگوي ارتش رژيم صهيونيستي در اظهار نظري در مورد اين اقدام خاطرنشان كرد كه اين ادعا و گزارش‌هاي ديگر مبني بر شليك به غير نظاميان و كمك نكردن نيروهاي اين رژيم به غير نظاميان زخمي در حال بررسي است.

اين گزارش‌ها در حالي منتشر شده است كه شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز در نشستي ويژه درباره درگيري در نوار غزه و براي بررسي پيشنهاد مصر، پاكستان و كوبا در محكوميت تهاجم رژيم صهيونيستي و نقض‌هاي آ‌شكار حقوق بشر در اين جنگ تشكيل جلسه خواهد داد.

اين در حالي است كه صليب سرخ جهاني به شدت از اقدام رژيم صهيونيستي در تاخير "غير قابل قبول" در اجازه دادن به ورود امداد رسانان به سه خانه در غزه كه مورد اصابت خمپاره قرار گرفته بود، انتقاد كرد.

صليب سرخ جهاني (ICRC) اعلام كرد كه ارتش رژيم صهيونيستي از ورود امدادرسانان به منطقه زيتون طي چهار روز جلوگيري كرد.

همچنين سازمان ملل اعلام كرد كه پس از آن كه يك راننده‌ي كاميون حامل كمك براي مردم غزه توسط شليك تانك ارتش اسراييل كشته شد، ارسال تمامي كمك‌ها به غزه متوقف شده است.

تاكيد مقامات رژيم صهيونيستي بر ادامه‌ي حملات به غزه

اگرچه بنا به اذعان مقامات رژيم صهيونيستي، اين رژيم در حملات زميني‌اش به نوار غزه نتوانسته به اهداف خود دست يابد؛ اما وزير امور خارجه‌ي اين رژيم مخالفتش را با امضاي هرگونه توافقنامه با جنبش حماس اعلام كرد.

تزيپي ليوني وزير امور خارجه‌ي رژيم صهيونيستي، طي اظهاراتي در تل‌آويو تاكيد كرد: ‌دولت اسراييل با امضاي هرگونه توافقنامه با جنبش حماس مخالف است، اما در عين حال آماده‌ي مذاكره با گروه‌هاي ميانه‌روي فلسطين است.

اين در حالي است كه هياتي از رژيم صهيونيستي براي ديدار با رهبران مصري جهت بررسي مساله‌ي آتش‌بس در نوار غزه به قاهره رفته است.

همچنين قرار است فردا هياتي از جنبش حماس براي بررسي اين موضوع به قاهره سفر كند.

ليوني در نشستي مشترك با ايهود باراك، وزير جنگ رژيم صهيونيستي و ايهود المرت، نخست وزير اين رژيم در حال بررسي موضع‌گيري‌ها در قبال اوضاع نوار غزه است.

داليا ايتسيك، رييس پارلمان رژيم صهيونيستي (كنست) نيز تاكيد كرد: حمله‌ي نظامي ارتش اسراييل به غزه هرگز تا پيش از توقف قاچاق سلاح از محور فيلادلفيا متوقف نخواهد شد.

ايهود المرت نيز در مراسم بازديد از پايگاه‌هاي نظامي اسراييل در مناطق جنوبي اظهار داشت: اوضاع حاكم بر مناطق جنوبي تغييري نكرده است لذا عمليات نظامي ادامه خواهد يافت.

وي افزود: تا زماني كه اهداف حمله به غزه محقق نشود و شهرك‌هاي جنوبي به وضعيتي آرام نرسند، حملات به غزه ادامه خواهد يافت.

باراك نيز در اظهاراتي مشابه تاكيد كرد: ما در راستاي ايجاد تغييرات محسوس و جدي در مناطق جنوبي تلاش مي‌كنيم و اين آتش‌بس بايد تمامي شهرك‌هاي جنوبي را شامل شود.

وزير جنگ رژيم صهيونيستي با بيان اين ادعا كه "حماس ضربه‌ي سختي از اين حملات ديده است" اذعان داشت: اما هنوز اهداف ما از جنگ به طور كامل محقق نشده است و ما بايد عمليات گسترده و فعالي را جهت متوقف ساختن قاچاق سلاح و هر گونه فعاليت ضد اسراييلي در غزه انجام دهيم.

وي افزود: آنچه كه امروز ارتش اسراييل در غزه انجام مي‌دهد تلاش‌هاي گسترده و برنامه‌ريزي شده طي دو سال اعم از آموزش‌ها ومانورهاي نظامي و تحكيم و تجهيز نيروها به سلاح‌هاي جديد و پيشرفته است.

فرماندهان بلند پايه ارتش رژيم صهيونيستي نيز اعلام كردند كه ارتش همچنان به حملاتش عليه غزه تا تحقق كامل اهداف اين جنگ ادامه خواهد داد.

استفاده‌ي رژيم صهيونيستي از بمب‌هاي فسفري

در همين حال،‌ روزنامه تايمز انگليس نوشت: اسراييل با بمب‌هاي فسفر سفيد كه استفاده از آنها در سطح بين‌المللي ممنوع اعلام شده به غزه حمله كرده كه مي‌تواند سوختگي‌هاي وحشتناكي را در غير نظاميان ايجاد كند.

تايمز نوشته است: نيروهاي اشغالگر آمريكايي و انگليسي نيز در عراق از اين سلاح عليه غير نظاميان استفاده‌ كرده‌اند.

به گزارش تايمز، استفاده از اين بمب در غزه، احتمالا جنجال‌هاي بيشتري را در خصوص حمله‌ي اسراييل عليه غزه درپي خواهد داشت.

حمايت آشكار سناي آمريكا از صهيونيست‌ها

در اين ميان، سناي آمريكا طي قطعنامه‌اي غير الزام‌آور حمايت خود را از اقدامات رژيم صهيونيستي در نوار غزه اعلام كرد.

سناتور هري ريد، رهبر اكثريت دموكرات‌ها در سنا گفت: زماني كه ما اين قطعنامه را تصويب كرديم، سناي آمريكا اين اجازه را به ما داد تا بر حق مسلم اسراييل در دفاع از خود در برابر حملات از سوي غزه تاكيد كنيم. ما همچنين از روند صلح ميان اسراييل - فلسطين حمايت مي‌كنيم!

ميچ مك‌كانل، رهبر اقليت‌ در سناي آمريكا نيز پيش از تصويب اين قطعنامه تصريح كرد: اسراييل دقيقا آن گونه به حماس پاسخ مي‌دهد كه ما پاسخ خواهيم داد!

سناي آمريكا تحت اين قطعنامه از جورج بوش رييس‌جمهور آمريكا، خواست تا براي حمايت از ايجاد هر چه سريعتر يك آتش‌بس پايدار و قابل اجرا در غزه به طور فعالانه عمل كند.

رايزني‌هاي ديپلماتيك براي توقف فاجعه‌ي غزه

خاوير سولانا رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا كه به آنكارا سفر كرده است، پس از ديدار با عبدالله گل رييس‌جمهور تركيه و رجب طيب اردوغان نخست وزير اين كشور، در يك كنفرانس خبري اظهار داشت: اتحاديه اروپا معتقد است با توجه به اوضاع انساني نوار غزه كه به شرايط خطرناك رسيده است، ايجاد آتش‌بس بين طرف‌هاي درگير در اين منطقه ضروري است.

وي با اشاره به طرح مشترك مصر و فرانسه براي ايجاد آتش‌بس در غزه گفت: نيكولا ساركوزي رييس‌جمهور فرانسه به نمايندگي از سوي اتحاديه اروپا ضمن هماهنگي با رهبران مصر اين طرح را بررسي مي‌كند كه تا كنون مورد استقبال تعدادي از طرف‌ها از جمله اسراييل قرار گرفته است.

سولانا خاطرنشان كرد: اتحاديه اروپا از توقف فوري حملات و درگيري‌ها در غزه حمايت مي‌كند و آماده است در صورت وجود تضمين‌هاي لازم كمك‌هاي ضروري را به غزه ارسال كند.

وي درخصوص مذاكراتش با رهبران تركيه درباره تحولات غزه گفت: مذاكرات نتيجه‌بخشي انجام شد و اتحاديه اروپا و تركيه موضعي مشترك در قبال اين تحولات دارند.

از سوي ديگر، نيكولا ساركوزي رييس‌جمهور فرانسه در ديدار با آنگلا مركل صدراعظم آلمان در پاريس، توقف جنگ غزه را مستلزم ارائه‌ي تضمين‌هاي امنيتي به رژيم صهيونيستي مبني بر توقف حملات موشكي گروه‌هاي فلسطيني به سرزمين‌هاي اشغالي دانست!

ساركوزي و مركل همچنين آمادگي كشورهايشان را براي مشاركت در روند صلح در خاورميانه اعلام كردند.

توني بلر نماينده‌ي ويژه‌ي كميته‌ي چهار جانبه‌ي صلح نيز در گفت‌وگو با يك شبكه‌ي راديويي اروپا حمايت از طرح پيشنهادي مصر براي ايجاد آتش‌بس در غزه را خواستار شد.

وي عنوان داشت: امكان دستيابي به توافقنامه‌ي صلح از طريق پيگيري و بررسي طرح مشترك فرانسه و مصر درباره‌ي آتش بس وجود دارد و ما بايد تمام تلاش‌مان را در شرايط كنوني بر اين طرح متمركز سازيم.

بلر گفت: از اين طريق مي‌توان به توافقنامه‌اي متشكل از سه بند مهم توقف درگيري‌ها، بستن كانال‌هاي زيرزميني و بازگشايي گذرگاه‌هاي مرزي دست يافت.

بنيتا فررو والدنر كميسيونر روابط خارجي اتحاديه‌ي اروپا كه به عنوان يكي از اعضاي كميته‌ي ميانجي‌گر اتحاديه‌ي اروپا براي مذاكره با برخي مقامات خاورميانه راهي خاورميانه شده بود، نيز اظهار داشت: در مساله غزه ما بايد به انسان‌هايي فكر كنيم كه نيازمند كمك‌هاي حقوق بشري هستند.

والدنر گفت: مساله ضروري و مهم اين است كه ما مراقب جان غير نظاميان باشيم و بتوانيم كمك‌هاي بشري خود را به دست غير نظاميان برسانيم.

كميسيونر روابط خارجي اتحاديه‌ي اروپا با اشاره به ديدارش با نيكولا ساركوزي، رييس‌جمهور فرانسه و همين‌طور ديدار مشترك اين دو با محمود عباس، رييس‌ تشكيلات خودگردان فلسطين گفت: ما براي تحقق هدفي مشترك تلاش مي‌كنيم و من معتقدم كه اين مساله بسيار مهم است كه تلاش‌ها و مسائل مطرح شده بين سران اروپايي تا تحقق كامل ادامه يابد.

والدنر گفت: من و ساركوزي قبل از ديدار با طرف‌هاي درگير در خاورميانه بار ديگر بر مواضع مشترك خود تاكيد كرديم. در ديدار با ايهود باراك، وزير دفاع اسراييل ما اهداف مشترك خود را بار ديگر عنوان كرديم.

والدنر گفت: در ديدار با باراك اين مساله مطرح شد كه بايد اتفاق جديدي روي دهد، در غير اين صورت تمام تلاش‌ها براي آرام كردن شرايط از بين خواهد رفت.

كميسيونر روابط خارجي اتحاديه اروپا همچنين اظهار داشت: ما در ديدارهاي خود در خاورميانه تقاضا كرديم كه كريدوري بشري تشكيل شود. ما خواهش كرديم همانند چيزي كه در جنگ لبنان انجام داديم، نماينده‌اي رسمي از سوي اتحاديه اروپا داشته باشيم كه بتواند از طريق اين كريدور بشري كمك‌هاي اتحاديه‌ي اروپا را به غزه برساند. تحقق اين امر مطمئنا نقش بسزايي در بهبود شرايط خواهد داشت.

بشار اسد رييس‌جمهور سوريه گفت: چنانچه اسراييل حملاتش را به غزه متوقف سازد، حماس آماده حصول توافق است.

رييس‌جمهور سوريه، تصريح كرد: چنانچه پاريس بتواند اسراييل را نسبت به توقف حملات به غزه و بازگشايي گذرگاه‌هاي اين منطقه قانع سازد، سوريه نيز مي‌تواند نقش موثري را در قانع ساختن حماس نسبت به پذيرش آتش‌بس ايفا كند.

اسد در ادامه افزود: حمايت سوريه از جنبش حماس فراتر از مسائل سياسي نيست و دمشق معتقد است حماس همچنان آماده امضاي توافقنامه آتش‌بس است.

قرار است فرانك والتر اشتاين ماير وزير امور خارجه‌ي آلمان نيز امروز راهي مصر و سرزمين‌هاي اشغالي شود.

ادامه‌ي محكوميت جهاني جنايات صهيونيست‌ها در غزه

پاپ بنديكت شانزدهم رهبر كاتوليك‌هاي جهان، در سخنراني ساليانه‌اش مقابل ديپلمات‌هاي واتيكان، هر گونه گزينه‌ي نظامي براي حل و فصل بحران‌هاي خاورميانه را محكوم كرده و ابراز اميدواري كرد كه جامعه‌ي بين‌المللي آتش‌بس را به نوار غزه بازگرداند و براي از سرگيري مذاكرات صلح تلاش كند.

وي تاكيد كرد: با توجه به وضعيت خطرناك و درگيري‌هاي خونبار در بسياري از كشورها، تحقق صلح در جهان همچنان دور از دسترس به نظر مي‌رسد.

از سوي ديگر، هياتي از اتحاديه‌ي بين‌المللي علماي مسلمين كه به برخي از كشورهاي عربي سفر كرده تا حمايت آنها را در ايجاد موضعي متحد در قبال غزه جلب كند، عدم بازگشايي گذرگاه‌هاي غزه را يك جنايت حقوقي در قبال ملت فلسطين ساكن غزه دانست.

هيات اتحاديه‌ي بين‌المللي علماي مسلمين ادامه‌ي بستن گذرگاه‌هاي غزه به ويژه گذرگاه‌هاي رفح را از نظر شرعي امري ممنوع دانسته و بر ضرورت بازگشايي اين گذرگاه‌ها تاكيد كرد.

در اين بيانيه بازگشت وحدت ملي به فلسطين ضرورتي براي حل و فصل بحران غزه قلمداد شده و آمده است: ادامه‌ي اختلافات داخلي موجب شده كه رژيم صهيونيستي از اين وضعيت در اجراي طرح‌هاي وحشيانه‌اش در غزه استفاده كند كه در اين ميان موضع‌گيري ضعيف كشورهاي عربي و عدم توانايي آنها در اتخاذ موضعي شجاعانه و فعال نيز در اين خصوص سهيم بوده است.

يوسف قرضاوي، رييس اتحاديه‌ي بين‌المللي علماي مسلمين نيز در گفت‌وگو با شبكه الجزيره، امروز (جمعه) را به عنوان روز ياري رساندن به غزه و خشم و غضب در قبال حملات جنايتكارانه‌ي رژيم صهيونيستي عليه مردم غزه اعلام كرده است.

وي تاكيد كرد: در جريان سفر هيات اين اتحاديه به برخي كشورهاي عربي و اسلامي، مصر از پذيرش هيات مذكور سرباز زده است.

وي هم‌چنين در خطبه‌هاي نماز جمعه دوحه، جنايات رژيم اشغالگر در نوار غزه را به شدت محكوم كرده و افزود:‌ ما امروز شاهد ويراني منازل، ريختن خون شهدا و مجروح شدن برادرانمان در غزه هستيم كه اين وقايع قلب ما را به درد مي‌آورد.

رييس اتحاديه‌ي بين‌المللي علماي مسلمين در پيامي خطاب به رژيم صهيونيستي اظهار داشت: شما يهوديان غاصب و مستكبر كه تحت حمايت‌هاي مالي، تسليحاتي و وتوي آمريكا اقدام به جنايت و فساد در سرزمين مقدس مسلمانان مي‌نماييد، بايد بدانيد كه زمان تحقق وعده‌ي حق نزديك است.

اين در حاليست كه تظاهرات‌ ضد صهيونيستي در بسياري از كشورهاي جهان و در اعتراض به حملات وحشيانه‌ي رژيم اشغالگر به غزه همچنان ادامه دارد.

دهها تن از فعالان حقوق بشر و مسلمانان فيليپين با برپايي تظاهراتي مقابل سفارت رژيم صهيونيستي در مانيل و سر دادن شعارهايي اين رژيم را جنايتكار جنگي توصيف كرده و آزادي فلسطين را خواستار شدند.

هزاران تن از مردم بنگلادش نيز با برپايي تظاهراتي در اعلام همبستگي با مردم غزه از جامعه‌ي بين‌المللي خواستند تا هر چه سريعتر براي متوقف ساختن حملات رژيم صهيونيستي وارد عمل شود.

صدها تن از مردم افغانستان نيز با برپايي تظاهراتي در كابل مخالفت‌شان را با كشتار غير نظاميان غزه اعلام كردند.

مردم نيوزلند نيز در تظاهراتي گسترده ضمن سر دادن شعارهاي مرگ بر اسراييل اين رژيم را رژيمي تروريستي توصيف كردند.

صدها تن از مردم مجارستان نيز در تظاهراتي ضمن اعلام همبستگي با ملت فلسطين حملات وحشيانه‌ي صهيونيست‌ها به غزه را محكوم كردند.

تظاهركنندگان مجارستاني همچنين محاكمه‌ي رهبران صهيونيستي را به عنوان جنايتكاران جنگي، تعليق روابط ديپلماتيك بين مجارستان و رژيم صهيونيستي و تحريم كالاهاي اسراييلي را خواستار شدند.

مردم شهر صور در لبنان نيز با برپايي تظاهراتي گسترده جنايات اشغالگران عليه مردم غزه و سكوت كشورهاي عربي و جامعه‌ي بين‌المللي را در قبال اين جنايات محكوم كردند.

تظاهركنندگان لبناني با سردادن شعارهايي بازگشايي گذرگاه‌هاي غزه و حمايت از مقاومت را خواستار شدند.

مفتي مسلمانان بلاروس و رئيس اتحاديه مذهبي مديريت معنوي مسلمانان اين کشور نيز از رژيم صهيونيستي خواست تا کشتار مردم بي‌دفاع غزه را خاتمه دهد.

اسماعيل وارانوويچ، مفتي مسلمانان بلاروس در نامه‌اي خطاب به سفير اسراييل در بلاروس آورده است: هنگاميکه راديو و تلويويزن گوش مي‌دهيم، با خشم و انزجار و غم فراوان گزارش‌هاي قتل عام ملت فلسطين را مي‌شنويم. ما نمي‌توانيم و حق نداريم نسبت به جنايت عليه بشريت که توسط اسراييل عليه مردم مظلوم غزه صورت مي‌گيرد، بي‌تفاوت باشيم. ما خواهان توقف بي درنگ قتل عام اهالي بي دفاع غزه هستيم. بايد هر چه زودتر به عمليات نظامي خاتمه داد تا صلح برقرارشود.

از سوي ديگر، پس از برگزاري نماز جمعه اكثريت پايتخت‌هاي عربي و اسلامي و همچنين مناطق مختلف كرانه باختري شاهد برگزاري تظاهرات‌هاي گسترده در محكوميت جنايات رژيم صهيونيستي در نوار غزه و اعلام همبستگي با مردم مظلوم فلسطين بود.

هزاران تن از مردم امان، بغداد، بيروت، دوحه، اسكندريه‌ي مصر، استانبول و رام‌الله با سر دادن شعار و در دست داشتن پلاكارد، جنايات وحشيانه‌ي اشغالگران صهيونيست در نوار غزه را محكوم كرده و حمايت همه جانبه خود را از ملت مظلوم غزه اعلام نمودند.

انتهاي پيام

كد خبر: 8710-11163
خبرهاي مرتبط: