نشريه اينترنتي جنبش سوسياليستي
نشريه سازمان سوسياليست هاي ايران ـ سوسياليست هاي طرفدار راه مصدق

www.ois-iran.com
socialistha@ois-iran.com

دوشنبه ۱۸م آذر ۱۳۸۷

برگزاری مراسم بزرگذاشت روز دانشجو در دانشگاه اراک

خبرنامه امیرکبیر : روز گذشته در دانشگاه اراک مراسم روز دانشجو پس از سه سال در این دانشگاه برگزار شد

در ابتدای این مراسم سیدسامان حسینی دبیر انجمن اسلامی دانشگاه اراک بیانیه این انجمن را به مناسبت ۱۶ آذر قرائت کرد و سپس سرود یار دبستانی توسط دانشجویان خوانده شد. در ادامه دکتر عبدالله رمضان زاده به ایراد سخنرانی پرداخت. این مراسم که با استقبال کم نظیر دانشجویان دانشگاه اراک روبرو شده بود و بیش از ۵۰۰ نفر در سالن ۳۵۰ نفری ۸ شهریور حضور داشتند با جلسه پرسش و پاسخ به پایان رسید. در این میان مریم عباسی دبیر کمیته فرهنگی انجمن اسلامی مقاله خود به مناسبت روز دانشجو را قرائت کرد که بارها مورد تشویق حاضرین قرار گرفت. 

همچنین انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اراک به مناسبت روز دانشجو بیانیه ای صادر کرد که متن آن به شرح زیر است:

بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اراک

 

کوچه ما تنگ نیست، شادمانه باش که شاهراه ما از منظر تمام آزادی ها می گذرد.

آن جایی که گام های چکمه­ پوش کودتا­چیان ۲۸ مرداد هنوز از خاک ایران محو نشده بود دانشگاه تهران تنها سنگر باقی مانده معترضین این عمل ننگین بود و سفر نیکسون معاون وقت ریاست جمهوری آمریکا بهانه ای بود برای سرآغاز اعتراض دانشگاه به استبداد، استکبار و حرکت به سوی آزادی و برابری. 

خون سه آذر اهورایی شهیدان بزرگ نیا، قندچی و شریعت رضوی مقابل دانشگاه ریخته شد تا از آن روز دانشگاه محلی باشد برای مطالبات و اعتراضات جامعه.

گذشت زمان به همراه خود درس­ ها و پند­های فراوان دارد و سعادتمند آن­ کس که درک و فهم خود را گسترش داده و از این معبر درس درست زیستن را بیاموزد. 

و عبور از معبر زمان به ما آموخت که همواره هستند کسانی که از پاداش عمل دیگران بهره برده و ثمره زحمت افراد را بچینند.

 و آموختیم که می توان خیانت کرد به بزرگ مردی همچون مصدق که تمام عمر خویش را در راه آزادی برای این مرز و بوم صرف کرد، و زیر یوغ استبداد زندگی را همچون مرگی تدریجی گذراند.

 و این­چنین آموختیم که بدانیم هستند افرادی که ندانند کلاس­ های شریعتی­ ها و بازرگان­ ها، در دانشگاه­ سرآغاز حرکت به سوی روشنگری­ و آزادی خواهی­ بود. 

و آموختیم هستند کسانی که ندانند که چه مشقت­ ها و سختی­ هایی در دانشگاه­ کشیده شد تا جنبشی بدین­ سان در راستای اهداف والای انسانی شکل گرفت.

حال پس از آن همه آرمان­ خواهی و سختی­ ها به چه می نگریم؟ 

آیا شاهد چیزی جز محدود­تر شدن فضای دانشگاه­ هستیم؟ 

آیا با چشمان خود نمی­بینیم که شأن و شخصیت دانشجویان از سوی تنگ نظران در حال از بین رفتن است؟ 

آیا حق دانشجو است که به جرم فعالیت­های دانشجویی به بند کشیده شود؟ 

مگر نه اینکه انجمن­ های اسلامی دانشجویان در این چهل ماه اخیر سخت­ ترین دوران خود را سپری کردند و یکی پس از دیگری تعلیق شدند و فعالین آن­ ها تحت فشار قرار گرفتند. 

انجمنی مانند انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اراک در طی دولت نهم تنها در سال آخر از عمر این دولت مجوز فعالیت کسب می­ کند، در سخت­­ ترین شرایط و در زیر ذره­ بین به فعالیت می­ پردازد. 

این سوال­ ها همچنان پس از گذر زمان در اذهان دانشجویان باقی است ولی به نظر می­ رسد زمان آن رسیده است تا دانشجو خود را بشناسد و تکلیف خود را با پیرامون خود آشکار سازد.

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری زمان بسیار مناسبی برای مطرح شدن این موضوع است، که دانشجو چه می­ خواهد و آیا خواسته وی جدا از خواسته­ های اجتماع است یا خیر؟

ما آموخته ایم که اگر خواسته خود را مشخص و صریح مطرح نکنیم، محکوم به شکست خواهیم بود. پس این بار متفاوت­ تر از همیشه مطالبات خود را مطرح می­ کنیم و امید داریم کسی از میان مدعیان باشد که ما را پاسخی روشن دهد تا هم سبب حمایت دانشجویان را فراهم آورد و هم دلیل محکمی باشد برای حضور.

دراین مجال لازم است ذکر شود که انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اراک به عنوان آغازگر این حرکت درخواست­ های خود را به شرح ذیل مطرح نموده و همچنین طلب همکاری و هم­ فکری از طرف سایر دانشگاه­ ها و دانشجویان می­ نماید و امید است که بتوانیم بدین­سان شور و هیجان از دست رفته را در محیط دانشگاهی بازیابیم و مسیر را به سوی فردایی روشن بگشاییم. 

۱- اصلی­ ترین دغدغه نظام دانشگاهی از آغاز تا کنون در ایران تأمین استقلال موسسات آموزش عالی یعنی عدم وابستگی آن­ ها به دولت و دیگر نیروهای جامعه بوده است و این امر محقق نخواهد شد مگر با انتخاب مدیری از داخل دانشگاه­ ها و از طریق انتخاباتی آزاد در بین اعضای هیأت­ علمی. 

۲- از بین بردن هرگونه مانع در راه تحصیل افراد جامعه و در نظر گرفتن اصل برابری انسان­ ها در تحصیل که شامل رفع تبعیض جنسیتی- بومی می­ باشد. 

۳- تنظیم و تدوین نظام استخدام ثابت، بدون هیچ گونه تغییرات مقطعی در جذب مدرسان و محققان در دانشگاه­ های سراسر کشور و پرهیز از هر گونه اعمال­ نظر شخصی و گروهی و اعمال قانون در تمامی امور مربوط.

۴- بسط آزادی­ های مدنی در جامعه و آزادی مطبوعات و اهالی قلم و رعایت حقوق شهروندی و کرامت انسانی و پرهیز از ایجاد فضای امنیتی و زیر پا گذاشتن حریم شخصی افراد.

۵- احترام به عموم جامعه ایرانی و رعایت حقوق اقلیت­ ها و قومیت­ ها.

۶- پرهیز از عوام فریبی سیاسی و نادیده گرفتن شعور سیاسی افراد.

در پایان باید گفت اگر چه این درخواست­ ها تنها بیانگر گوشه ای از مطالبات جامعه دانشگاهی است اما خواست­ های اصلی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اراک را که با سابقه ترین تشکل این دانشگاه است را بیان می­ نماید. 

با امید به تحقق تام و تمام دموکراسی در ایران

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اراک