نشريه اينترنتي جنبش سوسياليستي
نشريه سازمان سوسياليست هاي ايران ـ سوسياليست هاي طرفدار راه مصدق

www.ois-iran.com
socialistha@ois-iran.com

 

انتخابات یا افتضاحات مجلس اسلامی 

    

دکتر پرویز داورپناه

 

« ما هميشه خواستار انتخاباتي پرشور و مشاركت و حضور مردم در صحنه هستيم، اما نباشد كه راي مردم از پيش تعيين شده باشد»
سید محمد خاتمی

 

در دنیای متمدن امروز، حکومت مردم بر مردم و استقرار حاکمیت ملـت هـدف هر نظام مردم سالاری است که با برگذاری انتخابات آزاد انجام می گیرد

متاسفانه در نظام کنونی ایران، تحقق یک انتخابات آزاد و سالم غیرممکن و غیر قابل تصور است.

حکومت استبدادی حاکم بر کشورمان با نقض آزادیهای مدنی و سیاسی ، نادیده انگاشتن تعهدات بینﺍلمللی مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر همه راههای قانونی را بر دگراندیشان و مخالفان خود که اکثریت قاطع ملت ایران هستند بسته است . از اهداف اصلی برگذاری انتخابات آزاد و سالم و عادلانه و مشارکت مستقیم مردم در انتخاب یک پارلمان و حکومت مردمی خبری نیست و نتیجه این انتخابات از قبل معلوم شده است ومجلس هشتم یکدست در اختیار اصولگرایان و تمرکز قدرت در دست یک گروه متحجر خواهد افتاد.

انتخابات پیش رو افزون بر  این که غیر دمکراتیک است، مفتضح ترین انتخاباتی است که می شود گفت در دوره حیات جمهوری اسلامی ایران دارد صورت می گیرد.

ايران متعلق به ملت ایران است و اين حق هر ايرانی‌است كه در سرنوشت كشور خود سهيم باشد. هيچ حكومتی ‌اجازه ندارد حق انتخاب كردن و انتخاب شدن را از شهروندان ایرانی بگيرد.

در ایران کنونی، معنی شرکت در انتخابات یعنی رای دادن به کسانیکه از صافی شورای نگهبان گذشته و مطیع و فرمانبردار حکومتﺍند. گذشته نشان داده است که اگر فردی معتقد به مصالح ملی به مجلس راه یابد با نخستین مخالفـت اصولی و یا اقدام در جهت حمایت از مردم بشدت محکوم و مطرود میشود و مجلس جز وسیلهﺍی برای قانونی کردن امیال  قدرتمداران حاکم نیست.

 آنچه امروز بنام انتخابات آزاد در ایران صورت می پذیرد، هـیچگاه رنگ و بویی دمکراتیک و مردمی با انتخابات آزاد سایر کشورهای جهان و حتی همین کشور همسایه ما، پاکستان نداشته و ندارد، زیرا که  با نظارت استصوابی شورای نگهبان و به كارگيري این نظارت غیر دموکراتیک عليه هر فرد و جرياني كه بخواهد خارج از عقايد و عملكرد جريان مذكور بينديشد يا عمل كند، روند کار آشکارا خلاف آزادي‌هاي مصرح در قوانين جهاني حقوق بشر مي گردد.

در مضحکهً انتخابات ایران تنها افرادی از صافی شورای نگهبانی که  بودجه آن از چند سال پيش چند برابر شده، گذشته اند و تایید صلاحیت شده اند که خودی بوده و تمامی احکام و اصول قدرتمداران حاکم بر کشور را پذیرفته اند.

با اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی و سپس هیئت‌های نظارت،عرصه رقابت سیاسی کشور با واقعیت جدیدی مواجه شده است. بخش وسیعی از کاندیداهای اصلاح طلب درهیئت‌های مذکور قلع وقمع شده‌اند بطوریکه اصلاح طلبان در سراسر کشور تنها بر سر به دست‌آوردن ۶۰ کرسی از ۲۷۰  کرسی مجلس امکان رقابت دارند.

این واقعیت اکنون سؤال مهمی را در برابر فعالان سیاسی قرار داده است و آن این که آیا تجدید نظری صورت پذیرفته و قرار است یکی از دو جریان خودی ها آرام، آرام از عرصه سیاسی حذف شود و سیستم تک حزبی حاکم شود؟

 تحولات آینده و چگونگی برگذاری انتخابات پاسخ این سئوال را روشن خواهد ساخت.

 با رد گسترده صلاحیت افراد در مرحله دوم تعيين صلاحيت‌ها، نه تنها تاكنون افراد زيادي بازنگشته‌اند، بلكه آمار دوهزار و دویست نفري ردصلاحيت‌شده‌ها به سه هزار نفر رسيده است.

افتضاحات پيش رو از مصاديق روشن يك انتخابات غيررقابتي است كه تكليف بسياري از كرسي‌هاي آن از قبل معلوم است. راستی چه خفـت بزرگی براي اصلاح‌طلباني كه اكثر قريب به اتفاق نامزدهايشان حذف شده وهنوز براي فرستادن حداكثر سی نماينده یا کمی بیشتر به مجلس هشتم تقلا می کنند.

امروز این سؤال مطرح است که اصولاَ چه شانس و فرصتی برای طیف گسترده منتقدان به قانون اساسی و مخالفان اصل ولایت فقیه باقی مانده است که بتوانند به گونه‌ای ولو محدود در تعیین سرنوشت کشور نقش ایفا کنند.

بنا به اطلاعیه‌ی ستاد انتخابات وزارت کشور،  نزدیک به ۷۰۰ نفر از ثبت‌نام کنندگان، مشمول "عدم احراز" صلاحیت شده‌اند. این بدان معناست که بنا به گزارش منابع ۴ گانه مندرج در قانون، فرد ثبت‌نام کننده دارای "نکته منفی" در کارنامه‌اش نیست، ولی در مورد حد وفاداری‌اش به جمهوری اسلامی و اصل ولایت فقیه اطمینان صد در صد وجود ندارد.

گفتنی است که  نماينده زرتشتيان مجلس، کوروش نیکنام،  با استناد به بند یک  ماده بیست و هشت كه براساس آن انتخاب‌شوندگان هنگام ثبت‌نام بايد اعتقاد و التزام عملي به اسلام و نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران داشته باشند توسط هيات نظارت ردصلاحيت شده است. اين ردصلاحيت در حالي است كه براساس تبصره ۱ اين ماده داوطلبان نمايندگي اقليت‌هاي ديني مصرح در قانون اساسي از التزام عملي به اسلام، مذكور در بند ۱ مستثني بوده و بايد در دين خود ثابت العقيده باشند.

در حکومتی که حقوق ثبت نام کنندگان و گروه های سیاسی دگراندیش با چنین شیوه ای حذف می گردد  آیا اساسا می توان نام آن را انتخابات گذاشت؟ به راستی آیا این افتضاحات در پوسته انتخابات نیست؟!

امروزدر جمهوری اسلامی، سیاست سرکوب دانشجویان ، زنان ، کارگران ، فعالان سیاسی ، معلمان و سایر قشرهای ملت  هر روز شدت بیشتری یافته و جو خفقان و اختناق برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه روز بروز تشدید می یابد.

تنها زمانی می توان به مشروعيت اين انتخابات اطمينان داشت که مردم ايران به طریق عملی احساس کنند که به عقيده و روش زندگيشان احترام گذاشته می شود و تنها زمانی می توان به اين مهم دست يافت که ملت ایران بتواند با حقوق مساوی و در امنيت کامل زندگی کند.

به نظر می رسد که به قدر لازم بتوان از مجموعه شواهد گذشته نتیجه گرفت که بخش قابل توجهی از جمعیت کشور، حداقل در انتخابات مجلس هفتم، نسبت به مشارکت در انتخابات، بی اعتنا بوده اند؛ این تعداد در کل کشور به حدود ۵۰ درصد و در ۲۰ شهر بزرگ کشور به بیش از ۶۰ درصد می رسد.

دموکراسی بستگی به  انتخابات آزاد دارد و نتيجه طبيعي آن فروپاشي حکومت استبدادی است(نگاه کنید به انتخابات اخیر پاکستان) و اگر دموکراسي بخواهد به معناي واقعي آن محقق شود، انتخاب ملت ایران چيز ديگري متفاوت از انتخاب حاکمان کنوني آن خواهد بود.

و از آنجاکه انتخابات آزاد با ولایت فقیه و شورای نگهبان تعارض دارد و از آنجاکه جدائی دین از حکومت شرط لازم دموکراسی است، در شرایط فعلی و با نظارت استصوابی شورای نگهبان هيچگونه اميدی به برگذاری انتخابات آزاد و دموکراتيک با حضور نامزدهای همه اقشار ملت ايران فارغ از قوميت، زبان، جنسيت و تفکر و اعتقاد وجود ندارد.

مطمئنا" تحريم همه جانبه در عمل، خود به نوعی اعتراض عمومی خاموش، تبديل خواهد شد و افکار عمومی جهان را به فکر چاره انديشی خواهد انداخت تا ديگر سران کشورهای اروپا، منافع کوتاه مدت اقتصادی را به بهای آزادی ملت ما  معامله نکنند.

ما باید فعالانه انتخابات مجلس هشتم را تحريم کنيم و با تمام توان از عواقب شرکت در انتخابات هدايت شده و فرمايشی، با کسانی که به هر دليل و توجيهی می خواهند بين بد و بدتر يکی را برگزينند، مذاکره کنیم که در روز راًی گیری در خانه بمانند.

ملت قهرمان ایران پیشاپیش این راه  را برگزیده است  وبا عدم شرکت در انتخابات  و خانه نشینی در روز رای گیری، در مضحکه انتخابات فرمایشی و افتضاحات شورای نگهبان شرکت نمی کند.

ملت بزرگ ایران آگاه است که در خانه ماندن و رای ندادن، نه تنها این حکومت را در داخل و خارج بی اعتبار و بی پشتوانه می سازد، بلکه  موجب فروپاشی نظام از درون می گردد.

حتما"  آقای سید محمد خاتمی نیز صدای ملت ایران را شنیده است که می گوید:

" اما نباشد كه راي مردم از پيش تعيين شده باشد»

مزرع سبز فـلک دیدم و داس مه نو

یادم از کشته خویش آمد و هنگام درو

آتش رزق و ریا خرمن دین خواهد سوخت

حافظ این خرقهً پشمینه بینداز و برو

 

دکتر پرویز داورپناه  

۴ اسفند ۱٣٨۶ -  ۲٣ فوريه ۲۰۰٨