نشريه اينترنتي جنبش سوسياليستي
نشريه سازمان سوسياليست هاي ايران ـ سوسياليست هاي طرفدار راه مصدق

www.ois-iran.com
socialistha@ois-iran.com

 

مزروعی:

باز هم می‌پرسیم دولت با درآمد 150 میلیارد دلاری چه می‌كند؟

 

 
به نقل از سايت امروز

 

عضو دفتر سیاسی جبهه مشارکت تاکید کرد: دولت نهم بر خلاف شعارهای عدالت طلبانه‌‌ای که می‌دهد، سیستمی را برای توزیع درآمد و یارانه انرژی برگزیده است که ناعادلانه‌ترین راهکاری است که می‌شود در این زمینه انتخاب کرد. متاسفانه نوع هزینه کرد درآمد نفت و گاز در کشور ما مصیبت بار است.


به گزارش کرج نیوز، رجبعلی مزروعی که در نشستی با عنوان «چشم انداز مجلس در سپهر اقتصاد و سیاست» در دفتر جبهه مشارکت منطقه کرج سخن می‌گفت، با بیان این مطلب ادامه داد: درآمد نفتی هشت سال دولت آقای خاتمی در مجموع یک صد و هفتاد و پنج میلیارد دلار بوده است.

وی افزود: وقتی آقای خاتمی مسئولیت را به دولت نهم واگذار کرد، از این میزان پانزده میلیارد دلار در صندوق ذخیره ارزی، پس‌انداز شده بود. به عبارتی در طول هشت سال دولت اصلاحات، یک صد و شصت میلیارد دلار درآمد حاصل از فروش نفت و گاز در کشور هزینه شده است.

نماینده اصفهان در مجلس ششم ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد که از ابتدای آغاز به کار دولت نهم تا به امروز درآمد نفتی کشور در حدود یک صد و شصت الی یک صد و هفتاد میلیارد دلار و معادل کل درآمد نفتی هشت سال دولت آقای خاتمی بوده است. مزروعی گفت: سوال ما از دولت این است که این درآمد نفتی در چه راه‌هائی و در کجا مصرف شده است؟

وی با بیان اینکه «درآمد نفتی کشور را به دو طریق می‌شود هزینه کرد که عبارت است از هزینه در چرخه تولید و دیگری هزینه در چرخه مصرف»، اظهار داشت: طرفداران نظریه اول معتقدند که نفت و گاز یک سرمایه ملی است که نسل‌های آینده هم نسبت به آن حق دارند و ما حق نداریم همه آن را مصرف کنیم. لذا می‌بایست درآمد حاصل از فروش گاز و نفت در چرخه تولید هزینه و موجبات پیشرفت صنعتی کشور را فراهم کرد.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: در دولت اصلاحات و مجلس ششم دقیقا همین نظریه پیگیری شد. به همین منظور حساب ذخیره ارزی تشکیل و دولت موظف شد تا مازاد درآمد خود را به این حساب واریز کرده و از این محل به بخش خصوصی برای تولید وام بدهد. اما در دولت نهم نظریه هزینه درآمد نفت و گاز در چرخه مصرف پیگیری می‌شود. بزرگترین اشتباهی که در کشور ما صورت می‌گیرد این است که خیال می‌کنیم چون نفت و گاز داریم باید آن را تماما استفاده کنیم.

عضو دفتر سیاسی جبهه مشارکت گفت: یکصد و شصت میلیارد دلار طی دو سال گذشته درآمد نفتی دولت بوده است. این در حالی است که نرخ رشد سرمایه‌گذاری و موارد دیگر که مربوط به توسعه اقتصادی است، بالاتر نرفته است.

مزروعی با بیان اینکه «دولت اصلاحات کشور را در حالی تحویل گرفت که نرخ تورم در کشور هفده و سه دهم درصد بود»، اظهار داشت: در آخرین سال دولت آقای خاتمی نرخ تورم به دوازده و یک دهم درصد کاهش یافت. آقای احمدی نژاد کشور را در چنین شرایطی تحویل گرفت و امروز بانک مرکزی اعلام کرده است که نرخ تورم در کشور شانزده و هشت دهم درصد است.وی تصریح کرد: دولت نهم بر خلاف شعارهای عدالتطلبانه‌‌ای که می‌دهد، سیستمی را برای توزیع درآمد و یارانه انرژی برگزیده است که ظالمانه‌ترین و ناعادلانه ترین راهکاری است که می‌شود در این زمینه انتخاب کرد. متاسفانه نوع هزینه کرد درآمد نفت و گاز در کشور ما مصیبت بار است.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که «اولین کاری که مجلس هفتم انجام داد، طرح تثبیت قیمت‌ها بود»، افزود: متاسفانه مجلسیان متوجه نشدند که با دستور دادن نمی‌توانند تورم را کنترل کنند. حاصل این طرح مجلس هفتم کاهش قیمت اقلامی از جمله بنزین و به تبع آن افزایش مصرف بنزین بود.

مزروعی گفت: اولین نتیجه منفی طرح تثبیت قیمت‌ها در مورد بنزین این بود که مصرف در کشور افزایش یافت و از سال هشتاد و سه به این طرف دولت مجبور شد بنزین وارد که تا به امروز مبلغی در حدود بیست میلیارد دلار برای واردات بنزین مصرف شده است.

وی در ادامه به انتقاد نسبت سیاست های اقتصادی دولت پرداخت و گفت: یکی از اتفاقات عجیبی که در این دولت افتاد، رشد نقدینگی در کشور بود. در سال هشتاد و چهار نرخ نقدینگی در کشور شصت و هشت میلیارد تومن بود که در حال حاضر این رقم به یک صد و چهل و پنج میلیارد تومن رسیده است.

رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران تصریح کرد: در اقتصاد ثابت شده است که افزایش نقدینگی تورم را به همراه دارد. این تورم بیشتر در مورد کالاهای غیر وارداتی تاثیر می‌گذارد که ما هم شاهد بودیم یک شبه قیمت زمین و مسکن در کشور بیش از دویست درصد افزایش یافت.

مزروعی در پاسخ به سوال یکی از حاضرین در خصوص تاثیرات سهام عدالت نیز گفت: من هر چه فکر کردم نفهمیدم این کار چه سودی دارد. به همین خاطر با مسئول این کار صحبت کردم و دیدم به حمدالله ایشان نیز از من گیج تر است.

وی در پایان گفت: بر خلاف تمامی ادعاهائی که حامیان دولت نهم و مجلس هفتم مطرح می‌کنند، در دوران دولت اصلاحات ایران بهترین دوران اقتصادی خود را تجربه کرد.
 

   پايان خبر