نشريه اينترنتي جنبش سوسياليستي
نشريه سازمان سوسياليست هاي ايران ـ سوسياليست هاي طرفدار راه مصدق

www.ois-iran.com
socialistha@ois-iran.com

 

یک ماه گذشت، هیچ یک از دانشجویان آزاد نشدند

به نقل از سايت  خبر نامه اميرکبير

محمدی نماینده کمیسیون امنیت ملی در دیدارهایی با خانواده ها، قول مساعد داد که به جز ۳-۴ نفر سایر دانشجویان به زودی آزاد خواهند شد. اما این اظهار نماینده مجلس به واقعیت تبدیل نشد و نه تنها هیچ یک از دانشجویان آزاد نشدند، بلکه این نماینده مجلس در آخرین اظهار نظر خود، گفت که "تلاش می کند برای بعضی از بازداشت شدگان قرار ملاقات ترتیب دهد." وی هیچ صحبتی در مورد احتمال آزادی دانشجویان نکرد. سعید حبیبی، بهروز کریمی زاده، مهدی گرایلو، علی کلایی و نادر احسنی، ۵ فعال دانشجویی هستند که از زمان بازداشت، تاکنون هیچ گونه تماسی را با منزل برقرار نکرده اند. طبق بخشنامه حقوق شهروندی قوه قضائیه، متهمان پس از بازداشت حق دارند تا خانواده و بستگان خود را از مکان بازداشت خود مطلع کنند. بی خبری از وضعیت این ۵ تن در حالی است که، پیش از این، اخباری مبنی بر نگهداری سعید حبیبی، بهروز کریمی زاده و مهدی گرایلو در بند (۲- الف) انتشار یافته بود. از سوی دیگر خانواده این دانشجویان در اطلاعیه ای که صادر کرده اند، اظهار داشتند: ما پس از گذشت این زمان طولانی تنها راه رساندن صدای استمداد خود را تجمع در مقابل دادسرای دادگاه انقلاب در روز شنبه ۱۶ دی ماه ساعت ۱۱ صبح میدانیم؛ تا صدایمان را از این سوی دیوارهای سرد و خاکستری اوین به گوش فرزندانمان برسانیم، تا بدانند که تنها نیستند، که این سو خانواده‌هایشان، دوستانشان و تمامی انسان های آزاده در کنارشان هستند و تا رهایی کامل شان از پا نمی نشینند

چهارشنبه ۱۲م دی ۱۳۸۶

یک ماه گذشت، هیچ یک از دانشجویان آزاد نشدند

غروب روز ۱۱ آذرماه، منابع خبری دانشجویی از بازداشت ۶ فعال دانشجویی دانشگاه های تهران خبر دادند، انوشه آزادبر، الناز جمشیدی، سعید حبیبی ، مهدی گرایلو، نادراحسنی، احسان آزادبر افرادی بودند که دو روز پیش از برگزاری تجمع دانشجویان طیف چپ به مناسبت ۱۶ آذرماه، در منزل و یا خیابان از سوی نیروهای اطلاعات بازداشت شدند.

دامنه دستگیری ها، اما تا روز ۱۳ آذرماه با بازداشت تعداد کثیری از دانشجویان در تهران و شهرستان ها ادامه یافت، بطوریکه بعد از سه روز شمار بازداشتی ها به بیش از ۴۰ تن رسید. 

پس از برگزاری تجمع اعتراض امیز در دانشگاه تهران نیز تعداد دیگری از دانشجویان شرکت کننده در مراسم بازداشت شدند. 

پیگیری خانواده ها 

بازداشت کم سابقه ۴۰ فعال دانشجویی در تهران و شهرستان ها، حجم گسترده ای از اخبار رسانه ای را به خود اختصاص داد. خانواده ی دانشجویان که پس از بازداشت فرزندانشان به تمامی مکان های احتمالی نگهداری آنان مراجعه و با پاسخ مبهم مسئولان مواجه شده بودند، در دیداری با هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا که در آن زمان در ایران به سر می برد، نسبت به شرایط فرزندان خود اظهار نگرانی کرده و خواهان پاسخگویی مسئولان نسبت به وضعیت آنان شدند. با این حال تا حدود یک هفته پس از بازداشت، هیچ یک از بازداشت شدگان تماسی را با منزل برقرار نکردند.

آزادی احسان آزادبر، برادر انوشه آزادبر و اظهارات وی مبنی بر نگهداری اش در بند ۲۰۹ زندان اوین، خانواده های بازداشت شدگان را مطمئن ساخت که اکثریت فرزندانشان به بازداشتگاه وزارت اطلاعات انتقال یافته اند. 

در دیدار هیئت اروپایی با نمایندگان مجلس، موضوع بازداشت دانشجویان مطرح و کمیسیون امنیت مجلس، قول پیگیری داد. محمدی نماینده این کمیسیون در دیدارهایی با خانواده ها، قول مساعد داد که به جز ۳ -۴ نفر سایر دانشجویان به زودی آزاد خواهند شد.

اما این اظهار نماینده مجلس به واقعیت تبدیل نشد و نه تنها هیچ یک از دانشجویان آزاد نشدند، بلکه این نماینده مجلس در آخرین اظهار نظر خود، گفت که “تلاش می کند برای بعضی از بازداشت شدگان قرار ملاقات ترتیب دهد.” وی هیچ صحبتی در مورد احتمال آزادی دانشجویان نکرد.

 خانواده دانشجویان بازداشت شده، تاکنون برای پیگیری شرایط فرزندان خود به نهادهای مختلفی مراجعه داشته اند. آنها که در طی یک ماه گذشته روزهایشان را در مسیر دادگاه انقلاب، زندان اوین، مجلس، و .. به شب رسانده اند. گفته اند که در صورت روشن نشدن وضعیت فرزندانشان پس از ملاقات با معاون دادستان( سالارکیا) دست به اقدامات جدی تری خواهند زد.

 

اسامی بازداشت شدگان

آرش پاکزاد(دانشگاه مازندران)- انوشه آزادبر(دانشگاه تهران)- ایلناز جمشیدی (ارتباطات٬ آزاد تهران مرکز)- مهدی گرایلو (ژئو فیزیک٬ تهران)- نادر احسنی( دانشگاه مازندران)- سعید حبیبی(عضو کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر)- بهروز کریمی زاده(دانشگاه تهران)- کیوان امیری الیاسی (کارشناسی ارشد صنایع٬ دانشگاه صنعتی شریف)- نسیم سلطان بیگی (دانشکده ارتباطات٬ علامه) - علی سالم(کارشناسی ارشد پلیمر- پلی تکنیک)- محسن غمین (دانشگاه پلی تکنیک)- روزبه صف شکن(دانشگاه تهران)- روزبهان امیری (علوم کامپیوتر٬ تهران)- یاسر(صدرا) پیر حیاتی(دانشگاه شاهد)- سعید آقام علی (دانشگاه یزد)- علی کلائی (دانشگاه آزاد واحد شهریار)- امیر مهرزاد ( دانش آموز)- هادی سالاری (دانشگاه رجایی)- فرشید فرهادی آهنگران(دانشگاه رجایی)- امیر آقایی (دانشگاه رجایی)- میلاد عمرانی(دانشگاه رجایی)- سروش هاشم پور(دانشجو اهواز )- فرشاد دوستی پور- سهراب کریمی - جواد علی زاده- محمدصالح ایومن - مهدی اللهیاری (کارشناسی ارشد٬ دانشگاه صنعتی شریف)- بهرام شجاعی (مهندسی شیمی٬ دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب) - سعید آقاخانی - مجید اشرف نژاد- پیمان پیران ( به نقل از بعضی منابع دانشجویی)

 

آخرین اخبار از بازداشت شدگان 

روزبه صف شکن- تعداد تماس با خانواده : ۵ بار- محل نگهداری : بند ۲۰۹

الناز جمشیدی- تعداد تماس با خانواده : ۲ بار- محل نگهداری : بند ۲۰۹

مهدی الهیاری- تعداد تماس با خانواده: ۱ بار- محل نگهداری: بند ۲۰۹

انوشه آزادبر- تعداد تماس با خانواده : ۴ بار- محل نگهداری: بند ۲۰۹

نسیم سلطان بیگی- تعداد تماس با خانواده: ۲ بار- محل نگهداری: بند ۲۰۹

کیوان امیری الیاسی- تعداد تماس با خانواده: ۲ بار- محل نگهداری: بند ۲۰۹

علی سالم- تعداد تماس با خانواده: ۱ بار- محل نگهداری: بند ۲۰۹

میلاد عمرانی- تعداد تماس با خانواده: ۱ بار- محل نگهداری: بند ۲۰۹

هادی سالاری- تعداد تماس با خانواده:۱ بار از سوی بازجوی پرونده - محل نگهداری: بند ۲۰۹

محسن غمین- تعداد تماس با خانواده: ۱ بار- محل نگهداری: بند ۲۰۹

امیر آقایی- تعداد تماس با خانواده: ۲ بار- محل نگهداری: بند ۲۰۹ 

بی خبری از وضعیت ۵ تن از بازداشت شدگان 

سعید حبیبی، بهروز کریمی زاده، مهدی گرایلو، علی کلایی و نادر احسنی، ۵ فعال دانشجویی هستند که از زمان بازداشت، تاکنون هیچ گونه تماسی را با منزل برقرار نکرده اند. 

محسن حبیبی، پدر سعید حبیبی، هفته گذشته پس از مراجعه به دادگاه ، گفت که” دادگاه ، به وی اعلام کرده است که نام فرزندش در لیست بازداشت شدگان قرار ندارد.” 

“طبق بخشنامه حقوق شهروندی قوه قضائیه، متهمان پس از بازداشت حق دارند تا خانواده و بستگان خود را از مکان بازداشت خود مطلع کنند.” 

بی خبری از وضعیت این ۵ تن در حالی است که، پیش از این، اخباری مبنی بر نگهداری سعید حبیبی، بهروز کریمی زاده و مهدی گرایلو در بند (۲- الف) انتشار یافته بود.

لازم به ذکر است روز گذشته تعدادی از منابع خبری گزارش دادند که بهروز کریمی زاده و مهدی گرایلو دو فعال دانشجویی طیف چپ بعد از گذشت ۱ ماه از بازداشت با منزل تماس تلفنی گرفته اند. این دو فعال دانشجویی در تماس تلفنی از سلامتی خود خبر داده اند.

بهروز کریمی زاده در تماس تلفنی خود تاکید کرده است که پرونده وی به دادگاه ارسال خواهد شد و این روند احتمالا یک ماه به طول خواهد انجامید.

فعالان دانشجویی بازداشت شده را آزاد کنید 

کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر، ضمن غیرقانونی دانستن عملکرد وزارت اطلاعات در ربایش دانشجویان، از مسئولان دستگاه قضایی می خواهد تا زمینه آزادی هر چه سریعتر بازداشت شدگان را فراهم کنند. این کمیته همچنین ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به شرایط نامعلوم، سعید حبیبی، بهروز کریمی زاده، علی کلایی و مهدی گرایلو، خواهان پاسخگویی دادگاه انقلاب نسبت به وضعیت این ۴ فعال دانشجویی می باشد.

 

کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر

اطلاعیه‌ی خانواده‌های دانشجویان دستگیر شده‌ی مراسم روز دانشجو: اعلام تجمع در مقابل دادسرای دادگاه انقلاب

یک ماه گذشت. ماه شب و روزهای سخت و سرد مقابل اوین، ماه توهین های سرباز نگهبان و تهدید های بازجو، ماه تهمت ها و وعده های بی اساس، ماه شب های اشک و غم، فریاد و خشم. ما این سو و فرزندانمان آن سوی دیوارهای زندان اوین، در سلول های انفرادی تاریک و سرد. همان داستان تکراری چشم بند و بازجویی شبانه و بی خوابی و ضرب و شتم و … . 

فرزندان دانشجوی ما، به جرم سر دادن ندای آزادیخواهی و برابری طلبی در روزی و جایی که متعلق به خودشان است تحت شدید ترین فشارها قرار دارند و ما خانواده ها در بی اطلاعی کامل از وضعیت آنها بدون هیچ ملاقاتی با خانواده ها و وکلایشان، و این همه در میان بایکوت شدید از سوی رسانه ها و مطبوعات کشور. 

ما پس از گذشت این زمان طولانی تنها راه رساندن صدای استمداد خود را تجمع در مقابل دادسرای دادگاه انقلاب در روز شنبه ۱۶ دی ماه ساعت ۱۱ صبح میدانیم؛ تا صدایمان را از این سوی دیوارهای سرد و خاکستری اوین به گوش فرزندانمان برسانیم، تا بدانند که تنها نیستند، که این سو خانواده‌هایشان، دوستانشان و تمامی انسان های آزاده در کنارشان هستند و تا رهایی کامل شان از پا نمی نشینند.

 

تجمع خانواده دانشجویان در بند مقابل دفتر سازمان ملل در تهران

 

دوشنبه، هشتم دی ماه، بسیاری از خانواده های دانشجویان بازداشتی، از حوالی ساعت ۹ صبح در مقابل زندان اوین تجمع کردند. این خانواده ها که اکثرا با خود لباس و پول برای فرزندانشان، هوراه آورده بودند، موفق شدند که این پول و لباس ها را به داخل زندان بفرستند. 

حوالی ساعت ۱۱، خانواده ها با جانشین سالارکیا، نماینده ی دادسرای انقلاب مستقر در زندان اوین، دیدار کردند. در گفتگویی که این شخص خود با سالارکیا به صورت تلفنی داشت، سالارکیا وعده داده است که خود شخصا چهارشنبه همراه با معاونش در زندان اوین حضور داشته باشد. همچنین وی به خانواده ها قول ملاقات با فرزندان شان را داد.

پس از این اتفاقات، از ساعت ۱۲ تا ۱ بعدالظهر، خانواده ها به دفتر سازمان ملل متحد در تهران مراجعه کرده و نامه ای را که به امضای خانواده ها رسیده بود، به مسئولان این دفتر تحویل دادند. در مقابل نیز مسئولان دفتر سازمان ملل از خانواده ها خواستند تا اسامی تک تک دانشجویان بازداشت شده را با ذکر نام دانشگاه و شماره ی تماس و در صورت امکان email، به صورت ترجمه شده در اختیار آن ها قرار دهند تا آن ها نیز این لیست را گزارش دهند.

در ادامه ی این ماجرا یکی از ماموران نظامی درب سازمان ملل به درگیری فیزیکی با خانواده ها پرداخته و اقدام به هل دادن آن ها کرد. در مقابل خانواده ها که از درگیر شدن با وی خودداری کردند، اقدام به تجمعی ۱۰ دقیقه ای در مقابل دفتر سازمان ملل کردند. در این اقدام آن ها با در دست گرفتن نوشته ها و پلاکاردهایی با مضامین اعتراضی از جمله “دانشجویان دستگیر شده در رابطه با ۱۶ آذر را آزاد کنید” رو به مردم به سوی خیابان ایستادند که این اقدام توجه بسیاری از عابران و سرنشینان خودروها را جلب کرده بود. در پی این اتفاقات بر تعداد نیروهای امنیتی و نظامی حاضر در محل افزوده شده بود، ولی با درایت به موقع خانواده ها، این مسئله به صورت کاملا آرام و بدون هیچ درگیری پایان یافت.

قابل ذکر است که تعدادی از خانواده ها که قبل از مراجعه به دفتر سازمان ملل، به دادگاه انقلاب مراجعه کرده بودند، در مقابل درخواست خود در رابطه با پاسخگویی مسئولین به نامه ای که دیروز در رابطه با وضعیت فرزندانشان به قاضی حداد تحویل داده بودند، پاسخ شنیدند که قرار شده چهارشنبه به این نامه جواب بدهند. قابل ذکر است که خانواده های دانشجویان بازداشتی دیروز در نامه ای که به قاضی حداد تحویل داده بودند، خواستار مواردی چون” مشخص شدن وضعیت فرزندانشان”،” رسیدگی فوری و آزادی آن ها”،” ملاقات حضوری و تماس تلفنی با آن ها” شده بودند.

آوای دانشگاه

 

سازمان سوسياليست های ايران سياست سرکوب و ترور دولت احمدی نژاد  نسبت به دگرانديشان ، منتقدين و مخالفين سياسی را ، شديدأ محکوم می کند و از خواست آزادی تمام دانشجويان دربند پشتيبانی می نمايد

زندانی سياسی ـ عقيدتی آزاد بايد گردد